Van Avermaet hakt weldra knoop door over vervolg programma, maar familie zet hem aan het twijfelen

Redactie
| 1 reacties
Van Avermaet hakt weldra knoop door over vervolg programma, maar familie zet hem aan het twijfelen

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Greg Van Avermaet heeft met de Tour of Yorkshire een knappe zege bij op zijn palmares. Nu wacht er een pauze voor de BMC-renner, daarna staat alles in het teken van de Tour de France. Maar doet hij dat aan de hand van een hoogtestage of niet?

Om zich optimaal voor te bereiden op Le Grand Départ, denkt Van Avermaet aan een hoogtestage. "Je moet altijd beter willen doen", aldus de Waaslander in HLN. "En misschien helpt zo'n stage daarbij. De laatste keer dat ik het deed was in 2014. Ik neem nu een kleine week rust en ga eens goed nadenken of ik daarna op hoogtestage ga naar Zwitserland."

Maar Van Avermaet is en blijft nu eenmaal een familieman. Vrouw Ellen en dochtertje Fleur doen hem dan ook twijfelen. "Ik wil mijn job altijd honderd procent doen. Als ik in een koers start, dan is dat om het goed te doen. Ik wil niet zomaar de hoop vullen. Dat is geen 'fun' voor mij. Ik wil een rit in de Tour en daarvoor wil ik me perfect voorbereiden.

"Voor mij is het mentaal ook belangrijk om bij hen te zijn"

"Maar ik moet ook aan mijn gezin denken. Ik rijd straks de Ronde van Zwitserland, de Tour en San Sebastian: dat zijn weer heel veel weken weg van huis. Dat is niet altijd leuk voor Ellen en Fleur, en voor mij is het mentaal ook belangrijk om bij hen te zijn. Ik moet dus nog zien wat ik ga doen", besluit de BMC-renner. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties