Chris Froome krijgt opnieuw een tik(je), maar heeft reden om optimistisch te zijn: "Ik word met de dag sterker"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 13 reacties
Chris Froome krijgt opnieuw een tik(je), maar heeft reden om optimistisch te zijn: "Ik word met de dag sterker"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het is voorlopig niet de Ronde van Italië van Chris Froome. Al in de openingstijdrit moest hij terrein prijsgeven en ook gisteren kreeg hij tijd aangesmeerd. En toch panikeert de 32-jarige kandidaat-winnaar niet.

Nog eens 21 seconden aan zijn Sky-broek, het begint stilaan op te lopen voor Froomey. Die volgt in het klassement nu al op 55 seconden van roze man Rohan Dennis. En toch blijven ze in het Britse superkamp rustig: "Ik ben blij dat ik de etappe zonder kleerscheuren overleefd heb. Na mijn crash voor de tijdrit voel ik dat ik met de dag sterker word", aldus Froome. 

Wat liep er onderweg naar Caltagirone precies mis? "Het was een ontzettend lastige rit, continu op en af. In de slotkilometer speelde ik mijn positie kwijt en daardoor zat ik niet goed geplaatst om aan de slotkilm te beginnen. Zo verloor ik kostbare seconden."

​Donderdag volgt de eerste grote (berg)afspraak: "Morgen (vandaag, red.) wil ik eerst en vooral veilig aankomen. Daarna zien we wel wat er op de Etna gebeurt. Ik ken de beklimming niet, ik heb die col nooit eerder getrotseerd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties