Onzekerheid rond salbutamolzaak Froome: "Misschien beslissing na Ronde van Frankrijk"

Kevin Vanbuggenhout
| 25 reacties
Onzekerheid rond salbutamolzaak Froome: "Misschien beslissing na Ronde van Frankrijk"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mag Chris Froome straks zijn titel verdedigen in de Ronde van Frankrijk? Het is een vraag die al een tijd lang onbeantwoord blijft. 'Ja, onder voorbehoud' lijkt een mogelijk antwoord te zijn. De UCI-voorzitter denkt immers dat de salbutamolzaak niet voor de start van de ronde opgelost zal zijn.

David Lappartient heeft nochtans maandenlang beweerd ervan overtuigd te zijn dat deze zaak voor de start van de Ronde van Frankrijk opgeklaard zou zijn. Nu is de man die aan het hoofd van de UCI staat daar niet meer zo zeker van. De Fransman geeft aan Cyclingnews toe dat de zaak blijft aanslepen en er geen enkele garantie is dat er tegen begin juli een uitspraak is.

"Ik rekende erop dat het in orde zou komen, maar ik weet niet of het dossier sneller kan opgelost worden." In het geval dat er geen uitspraak is, kan de Britse renner sowieso niet op non-actief gezet worden. Froome rijdt dan in principe de Ronde van Frankrijk onder voorbehoud.

UIT UITSLAG SCHRAPPEN OF NIET?

Wat als Froomde dan achteraf veroordeeld zou worden voor dopinggebruik? Het is niet zeker of hij dan uit de uitslag geschrapt kan worden. Daar moet het WADA zich dan ook nog eens over buigen. Kortom, de huidige situatie brengt veel onzekerheid met zich mee.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties