Ijzersterke ritwinnaar verbaast zelfs zichzelf: "Voelde me 's ochtends niet goed"
Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties

Daryl Impey verrast dat hij eerste etappe in Dauphiné kon winnen

Ijzersterke ritwinnaar verbaast zelfs zichzelf: "Voelde me 's ochtends niet goed"

Daryl Impey klopte in de sprint van de eerste Dauphinérit Julian Alaphilippe en Pascal Ackermann, maar zij stonden nauwelijks op de foto. Met zo'n overmacht uitpakken, het is weinigen gegeven. Ook Impey zelf was verrast dat hij aan de finish zo sterk voor de dag kwam.

De Zuid-Afrikaan wilde zelfs het kopmanschap niet opeisen. "Het was een zware dag. Ik voelde me 's ochtends niet goed. Ik had Edmondson zelfs gezegd dat hij zijn eigen kans mocht gaan en zich niet met mij moest bezighouden. Ik ben zelf verrast dat ik dan toch bij de beteren was", reageerde Impey.

Verrast, maar natuurlijk niet minder blij. "Het is schitterend om een etappe in de Dauphiné te winnen. Het is een heel mooie koers. In de Ronde van Catalonië en de klassiekers draaide het niet. Dit geeft me weer vertrouwen voor het vervolg van het seizoen."

ALAPHILIPPE EN KWIATKOWSKI VERSLAGEN

Niets zo leuk ook dan de grote namen kunnen kloppen. "Ik heb geprobeerd om een goed spoor te kiezen alvorens mijn inspanning in te zetten. Dat heeft me geholpen. Ik versla kandidaten op de eindzege zoals Alaphilippe en Kwiatkowski. Morgen zijn de sprinters in het voordeel. Maar als ze met niet teveel overblijven, kan ik opnieuw iets proberen."

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

16/11/2019 Tabor
17/11/2019 Flandriencross
23/11/2019 Ambiancecross
24/11/2019 Duinencross
30/11/2019 GP Kortrijk

Nieuwste reacties