Geen tweede Spaanse ritzege op rij na slotversnelling Yates, eindwinst is voor Sky en Thomas

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Geen tweede Spaanse ritzege op rij na slotversnelling Yates, eindwinst is voor Sky en Thomas
Foto: © photonews

De lastige slotrit in de Dauphiné is gewonnen door de Brit Adam Yates. De jonge klimmer remonteerde in de laatste meters Daniel Navarro, één van de vroege vluchters die lang op weg naar winst leek. De eindzege was voor Geraint Thomas (Sky).

De slotrit in deze Dauphiné was zeker geen etappe voor doetjes. Gerain Thomas moest zijn gele leiderstrui verdedigen in een etappe met liefst 4 beklimmingen van 1e categorie. Dat zinde het kwartet Edward Ravasi (UAE), Dani Navarro (Cofidis), David Gaudu (Groupama-FDJ) en Antwan Tolhoek (LottoNL-Jumbo) wel. Later kregen zij het gezelschap van Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) en Pierre Rolland (EF-Drapac).

Sky bepaalde het tempo en liet de voorsprong niet te groot worden, wetende dat Rolland op slechts 4 minuten van leider Thomas stond. Even was er tot twee keer toe paniek na een lekke band en mechanische pech voor de gele trui, maar Thomas kon met dank aan zijn team vooraan aansluiten. 

Navarro voor winst

Vooraan bleef Gaudu alleen over, al nam de Spanjaard Navarro enkele kilometers later het commando over. In de achtergrond gooiden Bardet en AG2R-La Mondiale enkele bommetjes, maar dat deerde de Sky-brigade niet, want Thomas hield gemakkelijk stand. 

Navarro leek op weg naar winst, maar een snedige demarrage van Adam Yates besliste daar toch nog anders over. De Cofidis-renner viel helemaal stil en werd in de laatste meters alsnog geremonteerd. Navarro werd tweede, Bardet derde. Thomas pakte dan weer zijn eerste eindzege in de Dauphiné. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties