Opnieuw een straffe prestatie: Mathieu van der Poel klopt Nacer Bouhanni en wint de Ronde van Limburg

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 24 reacties
Opnieuw een straffe prestatie: Mathieu van der Poel klopt Nacer Bouhanni en wint de Ronde van Limburg
Foto: © photonews

Mathieu van der Poel was zondag een eerste keer dit seizoen aan de slag op Belgische wegen. En met succes. De renner van Corendon-Circus was in de Ronde van Limburg sneller dan de Fransman Nacer Bouhanni (Cofidis).

Grote rivaal Wout Van Aert, vorig jaar nog eindwinnaar in de Ronde van Limburg, was er vandaag niet bij. Mathieu van der Poel was wel present in de eerste profkoers die hij in 2014 op zijn naam schreef. Bovendien was het de eerste keer dat de Europese kampioen veldrijden dit seizoen op Belgische wegen in actie kwam. En met succes, zo bleek. 

Senne Leysen (Veranda’s Willems-Crelan), ervaren rot David Boucher (Tarteletto-Isorex) Jimmy Janssens (Cibel-Cebon) en Olivier Pardini (Differdange) hadden wel zin in een avontuur en kregen een voorgift van 5 minuten op het peloton. 

Toch een sprint

Boucher moest de overige drie laten gaan, maar ook het liedje van het trio was in aankomstplaats Tongeren afgelopen. Er volgden nog enkele aanvalspogingen, maar het werd toch nog een massasprint. Mathieu van der Poel timede zijn sprint goed en vloerde de Franse sprinter Nacer Bouhanni (Cofidis). 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties