Thomas De Gendt spreekt luidop over zijn ambitie voor de Tour: "Hopelijk is dat dit jaar anders"

Redactie
| 2 reacties
Thomas De Gendt spreekt luidop over zijn ambitie voor de Tour: "Hopelijk is dat dit jaar anders"
Foto: © photonews

Thomas De Gendt bereidt zich in de Dauphiné helemaal voor op de Ronde van Frankrijk. Daar greep de Lotto Soudal-renner vorig jaar nog nipt naast de Superstrijdlust. "Na drie dagen was ik dat al vergeten", zegt hij.

De Gendt wil in de Tour wat graag een ritzege op zijn naam schrijven. "Zoals altijd elk jaar zal ik veel in de aanval trekken. Maar dit jaar zal ik niet iedere dag proberen mee te zitten, ik wil er meer mijn etappes uitkiezen", klinkt het bij Sporza. "Alles hangt af van de eerste week. Als Greipel snel een rit kan winnen, dan valt er al veel stress van ons af."

Vorig jaar moest De Gendt - een beetje verrassend - de Superstrijdlust aan Warren Barguil laten. "Na drie dagen was ik dat al vergeten", zegt hij daarover. "Een ritzege is een veel mooiere prijs."

Top in de Tour

"In de vorige Tour had ik dikwijls de benen niet meer om mijn medevluchters te kunnen volgen in de laatste 30 km, hopelijk is dat dit jaar anders. Vorig jaar was ik tegen de verwachtingen in heel goed in de Dauphiné. En tegen de Tour voelde ik dat die waardes al een beetje afgebot waren. Nu proberen we dat om te draaien: slecht zijn in de Dauphiné en in topconditie zijn in de Tour", besluit De Gendt. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties