Na de glansprestaties van Wout Van Aert en Mathieu van der Poel: "Moeten al die wegrenners niet wat meer gaan veldrijden?"
Redactie
| 3 reacties

Thijs Zonneveld denkt dat wegrenners beter wat gaan crossen na prestaties Wout Van Aert en Mathieu van der Poel

Na de glansprestaties van Wout Van Aert en Mathieu van der Poel: "Moeten al die wegrenners niet wat meer gaan veldrijden?"

Wout Van Aert maakte in het voorjaar indruk op zijn wegfiets, Mathieu van der Poel deed dat in Boucles de la Mayenne en de Ronde van Limburg, waar hij twee keer triomfeerde. Hun crossachtergrond maakt de twee renners zo sterk volgens ex-renner en journalist Thijs Zonneveld.

"Het lijkt een paradox dat Van der Poel zo goed is in een discipline waarop hij zich niet concentreert, maar dat is het niet helemaal", vertelt Zonneveld in  het AD. "Het zegt iets over zijn kwaliteiten, maar ook over het veldrijden. Door over balkjes te springen en zichzelf in bochten te smijten heeft hij zijn techniek ontwikkeld; door een uur lang na elke bocht aan te zetten, is hij nog explosiever geworden dan hij al was."

Erg belangrijk volgens Zonnveld. "En juist die explosiviteit is in het huidige wielrennen zo belangrijk. Door de nivellering in het peloton is het steeds moeilijker om het verschil te maken. Het gaat, zeker in de eendagskoersen, om een paar momenten. Pief paf poef: positioneren, smijten met je fiets en het gas vol open. Een beetje veldrijden dus."

Weg of veld

Heel wat mensen trokken hun ogen al open na de prestaties van Wout Van Aert in het voorjaar. "We hebben dit voorjaar met z'n allen met open mond gestaard naar Wout Van Aert - ook een veldrijder. En we vroegen ons af wat Van der Poel zou kunnen in de Vlaamse voorjaarskoersen. Telkens dezelfde vraag: zou hij niet wat meer op de weg moeten gaan rijden?

"Maar misschien moeten we de vraag ook wel eens andersom stellen", besluit Zonneveld. "Moeten al die wegrenners niet wat meer gaan veldrijden?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties