Pech voor van Aert, werk van der Poel niet beloond en zege voor Engelsman in Elfstedenronde

Kevin Vanbuggenhout
| 13 reacties
Pech voor van Aert, werk van der Poel niet beloond en zege voor Engelsman in Elfstedenronde
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Adam Blythe heeft de Elfstedenronde gewonnen. De Brit was het snelst in een massasprint, voor Vermeltfoort en Hofstetter. Nochtans roerden met Wout van Aert en Mathieu van der Poel zich ook grote namen, maar voor de overwinning kwamen ze niet in aanmerking.

De race van 194,9 km in en rond Brugge hield negentien kasseistroken in. Aanvankelijk maakte een kopgroep van zeven renners het mooie weer. Later vormde er zich voorin een groep van negen renners, die wegbleven tot in de finale.

In de laatste vijftien kilometer werden zij opnieuw tot de orde geroepen. De Elfstedenronde werd aangekondigd als nog eens een echt duel tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel. Zover kwam het uiteindelijk niet.Op de laatste kasseistrook, zo'n negen kilometer van de finish, had van Aert immers te kampen met mechanische pech. Zo kon onze landgenoot niet meestrijden voor de overwinning.

VALPARTIJ ACHTERIN

Het kwam dus tot een sprint. In de laatste kilometer was er wel een valpartij achterin het peloton. Dat hinderde de kandidaten op de zege niet. Met nog 400 m te gaan zette Mathieu van der Poel met veel overtuiging aan voor zijn ploegmaat Meisen. Die schoot echter tekort.

Langs links schoot Blythe snel naar voren. Ook Vermeltfoort en Hofstetter konden hem niet remonteren. Dupont werd de beste Belg op de vijfde plaats.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties