Alleskunner Mathieu van der Poel in de wolken: "Om zo te winnen, dat geeft kippenvel"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 15 reacties
Alleskunner Mathieu van der Poel in de wolken: "Om zo te winnen, dat geeft kippenvel"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Als Mathieu van der Poel ergens een doel van maakt... De Nederlandse alleskunner won zowaar het Nederlands kampioenschap op de weg na een spannende en leuke finale. "Dit is een aankomst die mij 100% ligt", aldus van der Poel.

"Ik ben heel diep moeten gaan om nog te sprinten", vertelde van der Poel na afloop voor de camera's. "Ik heb redelijk wat krachten vergooid in de ontsnapping. Het was een goede ontsnapping omdat iedereen van de grote ploegen vertegenwoordigd was. Alleen Danny (van Poppel, red.) reed niet echt mee en dat begon toch wel enerverend te worden. Toen hij ging, was ik blij omdat ik wist hoe lastig het was tegen drie man."

"Ik wist dat onze kansen niet verkeken waren toen de rest terugkwam, maar ik had in dat groepje wel vertrouwen dat ik de snelste zou zijn. Het is een aankomst die mij 100% ligt. Een sprint bergop na een zware wedstrijd."

Sinkeldam

Sinkeldam leek van der Poel nog te hinderen in de sprint. "Ik denk niet dat hij dat zelf doorhad. Hij kwam van rechts en probeerde via de kortste lijn te sprinten. Dat zou ik in zijn geval ook gedaan hebben", bekent de renner van Corendon-Circus.

Enkele maanden geleden won van der Poel ook al de Wereldbekerveldrit in Hoogerheide. "Of het mijn terrein is, dat is veel gezegd, maar op de weg is het een aankomst die mij ligt. In de Elfstedenronde was het hetzelfde scenario. Om zo te winnen, dat geeft wel kippenvel. Er was heel veel volk en dit is toch wel speciaal."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties