Dan toch maar naar de weg overstappen? Er sluipt twijfel in het antwoord van Mathieu van der Poel...

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 25 reacties
Dan toch maar naar de weg overstappen? Er sluipt twijfel in het antwoord van Mathieu van der Poel...
Foto: © photonews

De vraag wanneer hij naar de weg overstapt, heeft Mathieu van der Poel al minstens 100x gehoord. Tot dusver moest hij altijd 'na de Spelen van 2020' antwoorden, maar na zijn overwinning op het Nederlands kampioenschap sloop er toch al wat meer twijfel in zijn antwoord.

Op het einde van het flashinterview vroeg de NOS-journalist aan Mathieu van der Poel: "Je weet al welke vraag er nu gaat komen?", waarop van der Poel lachend antwoordde: "Wanneer ik naar de weg ga overstappen..."

"Daar ga ik mijn joker voor inzetten", vervolgde van der Poel, die er natuurlijk van droomt om in 2020 in het mountainbiken een medaille op de Spelen van Tokio te veroveren. "Dit seizoen lijkt het op de weg nog beter te gaan, zeker tegenover het mountainbiken."

"Het is altijd moeilijk als je moet kiezen"

Er sloop enige twijfel in de stem van de Europese kampioen veldrijden. "Twijfel is veel gezegd. Ik heb natuurlijk een plan gemaakt, maar het is een beetje dubbel omdat het op de weg nu zo goed gaat. Het is altijd moeilijk als je moet kiezen. Misschien heb je achteraf spijt van die keuze, misschien ook niet. Maar dat is achteraf, dus je weet nooit", besluit van der Poel. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties