Gebruikt Team Sky precedent met Tom Boonen om Chris Froome toch aan de start van de Tour te krijgen?

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 13 reacties
Gebruikt Team Sky precedent met Tom Boonen om Chris Froome toch aan de start van de Tour te krijgen?
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

ASO, organisator van de Tour, wil koste wat het kost Chris Froome uit de Ronde van Frankrijk weren. Zijn ploeg Team Sky wil er echter alles aan doen om 'Froomey' toch naar Le Grand Départ te krijgen. En mogelijk kan een Belgisch precedent daarbij helpen.

De komende dagen worden wellicht een juridisch steekspel tussen ASO en Team Sky. De Britten hebben al beroep aangetekend tegen de beslissing om Froome niet te doen starten. Wellicht volgt er woensdag een uitspraak door de rechtbank.

De officiële reden van ASO om Froome uit de Tour te weren is het imago van de Tour dat geschaad wordt. Anderzijds mag Froome gewoon koersen van de UCI, zolang zijn schuld nog niet bewezen is. 

Moeilijke zaak voor ASO

Maar het lijkt moeilijk te worden om Froome uit de Tour te houden. 9 jaar geleden vond er namelijk een soortgelijk precedent plaats met Tom Boonen in een hoofdrol. Boonen werd buiten competitie betrapt op het gebruik van cocaïne en ook toen wilde ASO onze landgenoot uit de Tour houden. 

Lefevere en co gingen echter in beroep tegen die beslissing en kregen twee dagen voor de start van de Tour gelijk. Boonen mocht naar de Tour, al werd dat geen succes voor de Quick.Step-renner. Hij won geen enkele rit en moest er uiteindelijk door ziekte de brui aan geven. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties