Hij kan het allemaal: Mathieu van der Poel kroont zich tot Nederlands kampioen op de weg na spektakelstuk

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 24 reacties
Hij kan het allemaal: Mathieu van der Poel kroont zich tot Nederlands kampioen op de weg na spektakelstuk
Foto: © SC

Mathieu van der Poel heeft zich zonet tot Nederlands kampioen op de weg gekroond in 'zijn' Hoogerheide. De renner van Corendon-Circus was de snelste van een kleine kopgroep.

Mathieu van der Poel kwam niet zomaar aan de start van het NK. HIj onderbrak zijn stage in Livigno - met het oog op de Wereldbeker mountainbike - om de Nederlandse driekleur op de weg te veroveren. En dat lukte nog ook, na een enorm spannende finale. Op minder dan 60 kilometer van de streep hield van der Poel woord. Hij wilde de wedstrijd hard maken en trok in de aanval. 

Zijn eerste poging bracht weinig op, want van der Poel werd ingerekend. Maar van der Poel bleef proberen en kreeg met van Schip, van Winden en Danny van Poppel nog drie renners mee. In het peloton controleerden de grote blokken van Sunweb en LottoNL-Jumbo. 

Van Poppel solo

Van Poppel weigerde voorin mee te werken en speelde op 10 kilometer van de streep alles of niks. Er bleven vooraan 6 renners - met daarbij van der Poel - over en ook van Poppel werd opnieuw ingerekend op enkele kilometers van de streep. Op minder dan 4 kilometer van de finish in Hoogerheide kwam er dan toch nog een hergroepering, al waren snelle jongens als Fabio Jakobsen en Dylan Groenewegen er niet meer bij. 

Een poging van de Kort leverde niks meer op en een sprint zou bepalen over de Nederlandse kampioenentrui. In de sprint klopte Europees kampioen veldrijden Mathieu van der Poel Danny van Poppel en uittredend kampioen Ramon Sinkeldam. Missie geslaagd voor Mathieu, die net als vader Adrie (in 1987) Nederlands kampioen op de weg is geworden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties