'Mathieu on a mission': "Anders was ik beter nog wat langer op stage gebleven"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 8 reacties
'Mathieu on a mission': "Anders was ik beter nog wat langer op stage gebleven"
Foto: © photonews

Mathieu van der Poel steekt zijn ambitie voor het Nederlands kampioenschap op de weg niet onder stoelen of banken. De Nederlander komt speciaal terug van stage in Italië om in de geboorteplek van vader Adrie uit te pakken. "Ik denk dat ik niet de enige ben die baat heeft bij een zware wedstrijd."

"Ik wil er een harde strijd van maken", vertelde van der Poel voor de wedstrijd al bij zijn team. "Uiteraard start ik met ambitie op dat NK, anders had ik beter nog wat langer op stage gebleven. Toch zal vooral het koersverloop van belang zijn. Heel wat ploegen zijn met aardig wat manschappen en zullen dus proberen om de wedstrijd gesloten te houden."

"Maar daar wil ik misschien wel een stokje voor steken. Ik wil koersen en nog eens koersen en dan proberen om er in de finale nog een knap resultaat uit te halen. Ik denk dat ik bovendien niet de enige ben die baat heeft bij een zware en vooral open wedstrijd."

Hoogerheide

De renners komen aan op de Scheldeweg in Hoogerheide. Geen onbekende plek voor van der Poel, die er enkele maanden geleden nog de Wereldbeker veldrijden won. "Ik ken de omgeving uiteraard erg goed. Net omdat dit NK in de buurt is, heb ik besloten om het toch te betwisten. Ik ken de omloop nog niet perfect, maar dat zal wel geen probleem vormen. Ik weet al dat het vijftien rondes zijn, dat is ook al iets hé."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties