Philippe Mariën laat zich uit over de uitsluiting van Sagan in 2017 en het aantreden van Chris Froome

Philippe Mariën laat zich uit over de uitsluiting van Sagan in 2017 en het aantreden van Chris Froome
Foto: © photonews

Peter Sagan die uit koers genomen werd: het was misschien wel hèt beeld van de Ronde van Frankrijk 2017. Onze landgenoot Philippe Mariën was als voorzitter van de wedstrijdjury mee verantwoordelijk voor die beslissing. Hij kreeg nadien heel wat over zich heen.

"Die avond heb ik mijn vriend Sam, die nog niet lang overleden was, enorm gemist. Ik heb me nog nooit zo alleen gevoeld als tijdens die Tour", bekent Mariën in De Zondag. "Het waren zware dagen. In een cafeetje met een paar goede vrienden die speciaal naar Parijs waren gekomen om mij af te halen, is niet alles, maar toch al veel van me afgegleden."

HETZELFDE DOEN

Mariën staat overigens nog altijd achter zijn beslissing. "Ik zou precies hetzelfde doen. Ik heb Sagan niet meer gezien. Spijtig dat ik niet in de Ronde van Zwitserland was, waar hij aan de start stond. Ik zou hem zeker niet uit de weg gaan. Mocht hij mijn uitgestoken hand niet beantwoorden, dan plaats ik dat ook wel ergens."

Voor de editie van 2018 vreest Mariën vooral dat het Franse volk Chris Froome niet zal sparen. "Ik verwacht veel negatieve reacties van het Franse publiek. Over schuld of onschuld spreek ik me niet uit. Ik ben geen dokter, nocht jurist, en ken alle gegevens niet. Maar het is niet goed voor de sport dat het allemaal zo lang duurt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties