Bahrain Merida onderneemt stappen na exit van Nibali en ergert zich: "Froome werd wél in dezelfde tijd geplaatst twee jaar geleden"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 16 reacties

Bahrain Merida klaagt ASO aan na gebroken ruggenwervel van Vincenzo Nibali in de Tour

Bahrain Merida onderneemt stappen na exit van Nibali en ergert zich: "Froome werd wél in dezelfde tijd geplaatst twee jaar geleden"

Vincenzo Nibali moest op een wel erg pijnlijke manier de Ronde van Frankrijk verlaten. Met 'dank' aan een toeschouwer op Alpe d'Huez ging hij tegen de grond en brak hij een ruggenwervel. Bahrain Merida zal stappen ondernemen.

Nibali reed de rit wel nog uit, maar in het ziekenhuis kwam een gebroken ruggenwervel aan het licht. Volgens La Gazzetta dello Sport zal Bahrain Merida gerechtelijke stappen ondernemen. "Er zijn niet genoeg controles", aldus teammanager Brent Copeland van Bahrain Merida. "Er moet meer geïnvesteerd worden in de veiligheid van renners."

"In de Giro wordt de veiligheid van de renners wél gewaarborgd. De fans hadden op Alpe d'Huez de hekken weggeduwd en dan kunnen inderdaad valpartijen ontstaan", vervolgt Copeland. 

Froome op de Ventoux

Bovendien ergert Copeland zich aan nog iets. "Chris Froome viel twee jaar geleden op de Mont Ventoux en werd toen in dezelfde tijd geplaatst als de andere favorieten. De UCI sprak over een abnormale situatie. En de situatie van Vincenzo dan?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

08/05/2021 - 30/05/2021 Giro
30/05/2021 - 06/06/2021 Critérium du Dauphiné
05/06/2021 Dwars door het Hageland
06/06/2021 - 13/06/2021 Tour du Suisse

Nieuwste reacties