Chris Froome uit zijn ongenoegen: "Het is onaanvaardbaar"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 25 reacties

Chris Froome vindt het onaanvaardbaar wat er op Alpe d'Huez gebeurde

Chris Froome uit zijn ongenoegen: "Het is onaanvaardbaar"
Foto: © photonews

Chris Froome is niet bepaald geliefd bij sommige fans in de Ronde van Frankrijk. Op Alpe d'Huez ging het zelfs zo ver dat de Sky-renner een duw kreeg van een meelopende man. "Het zou niet mogen", reageerde de Britse renner.

De klim naar Alpe d'Huez zorgde voor heel wat commotie. Nibali kwam ten val, Froome kreeg een duw. "Ik was niet echt bang", vertelde Froome in Vive le Vélo. "Maar als iemand zo dicht komt, dan gaat het te ver. Ik zag dat de politie wel enkele kerels arresteerde. Dat is goed, maar uiteindelijk zijn de wedstrijdorganisatoren verantwoordelijk voor de veiligheid van de renners. Zijn moeten meer doen voor ons."

Niet in Giro en Vuelta

"Wat we gisteren gezien hebben, dat gebeurt nu eenmaal. Maar het zou niet mogen, het is onaanvaardbaar.  Het is niet de eerste keer dat ik bespuwd word, jammer genoeg gebeuren dit soort zaken tijdens de Tour. Om de één of andere reden worden de mensen hier gek. Die toestanden kom je in de Giro of de Vuelta niet tegen."

Froome probeert zich tijdens de wedstrijd te concentreren en zich niet bezig te houden met alles wat er naast de weg gebeurt. "Je gaat zo snel als je kan op een beklimming, er is geen tijd om emoties te hebben en je kwaad te maken op toeschouwers", zegt hij. "Je bent zo gefocust op de race. We hebben hier maanden voor getraind, dan kan je je door niks laten afleiden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Wielerkrant.be

Al meer dan 5018 wielerfans gingen je voor!

Met de Wielerkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste wielernieuws per mail.

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties