De Gendt wist al snel hoe laat het was: "Nochtans dacht ik dat het wel eens een vreemde dag kon worden"

Redactie
| 3 reacties
De Gendt wist al snel hoe laat het was: "Nochtans dacht ik dat het wel eens een vreemde dag kon worden"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het was al snel duidelijk dat de vluchters in de rit van vrijdag geen schijn van een kans hadden. Het peloton liet maximaal 4 vluchters toe in de ontsnapping. Thomas De Gendt wist al snel hoe laat het was.

De Gendt was de aanstoker van de ontsnapping. "Omdat het een vreemde dag kon worden, dacht ik vooraf", aldus de Waaslander van Lotto Soudal in HLN. "Er zijn veel sprinters naar huis, veel renners zijn moe, dus had ik gehoopt om met een omvangrijke groep weg te rijden. Niet dus."

Onder meer UAE Emirates en Groupama-FDJ lieten namens Kristoff en Démare niet begaan. "De overgebleven sprintersploegen speelden het slim. Ze lieten maar vier man toe in de ontsnapping en behielden zo gemakkelijk de controle. En was onze inspanning een maat voor niets."

'Niet geforceerd'

Eens de ontsnapping vertrokken was, werd de voorsprong nooit echt groot. "We kregen maximaal drie minuten. Dan weet je dat het vechten is tegen de bierkaai", zegt De Gendt. "We hebben ons ook niet overdreven geforceerd onderweg. Rustig tempo gereden. Natuurlijk moet je blijven stampen, zeker omdat de wind in het nadeel blies. Me laten inlopen wilde ik echter niet."

"Je weet nooit wat er in de finale gebeurt. Ik heb ooit koersen gewonnen terwijl ik uren lang amper twee minuten voor het peloton uitreed. Dat was vandaag dus niet het geval", besluit hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties