Greg Van Avermaet eerlijk over waardeverhoudingen op de heuvels
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 13 reacties

Greg Van Avermaet had het moeilijk in de ontsnapping van de dag

Greg Van Avermaet eerlijk over waardeverhoudingen op de heuvels
Foto: © photonews

Zijn gele trui is hij al even kwijt, maar zijn aanvalslust is Greg Van Avermaet nog lang niet verloren. Dat heeft hij al meerdere malen in deze Tour laten zien. Al gaf hij na de aankomst vandaag wel ruiterlijk toe dat hij niet de sterkste was in de ontsnapping.

Van Avermaet zat in de 32-koppige kopgroep en gezien zijn eerdere klimmerskunsten in deze Ronde van Frankrijk was er dus misschien wel iets mogelijk. Dat bleek van niet, het was vooral werken voor Caruso. "Het was zaak voor mij om Caruso zo goed mogelijk af te zetten en zo dicht mogelijk bij Jasper Stuyven te krijgen. Voor mij was het dan naar boven kruipen. Het middengebergte is niet te onderschatten."

OP DE LIMIET

Ondanks dat beklimmingen van tweede categorie de zwaarste opgaven waren, kropen ze toch in de benen. "Ik voelde dat ik zeker niet de sterkste was en dan weet je dat het afzien wordt. De laatste klim giing mijn petje te boven. Ook op de andere beklimmingen zat ik altijd op mijn limiet."

Een volgende poging zal nog wel even op zich laten wachten. "Ik ben nog niet honderd procent hersteld van die eerste rit in de Alpen. Ik heb al veel krachten verspeeld. Nu moet ik even wachten op de rustdag. Daar kijk ik wel naar uit", geeft Van Avermaet nog mee.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

08/05/2021 - 30/05/2021 Giro
30/05/2021 - 06/06/2021 Critérium du Dauphiné
05/06/2021 Dwars door het Hageland
06/06/2021 - 13/06/2021 Tour du Suisse

Nieuwste reacties