Jasper Stuyven vervloekt 'Montée Laurent Jalabert': "Wist dat het niet op mijn lijf geschreven was"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 20 reacties

Jasper Stuyven zag droom uiteen spatten op 'Montée Laurent Jalabert'

Jasper Stuyven vervloekt 'Montée Laurent Jalabert': "Wist dat het niet op mijn lijf geschreven was"

De Col de la Croix Neuve, oftwel de Montée Laurent Jalabert genoemd sinds de Franse ex-renner daar won in 2014, besliste vandaag over winst en verlies in de Tour. Jammer genoeg voor de sterke Jasper Stuyven, meer dan dertig kilometer alleen voorop, werd het alleszins niet het eerste.

Meer dan verdiend kreeg Stuyven de prijs van de strijdlust. "Dat is een magere troost. Ik wou proberen te anticiperen. Dat was het woord van de dag. Er was niet veel volk dat dit zag zitten. Ik had niet het idee om alleen te gaan. Ik vond wel dat Izagirre en Tom-Jelte Slagter hun beurten zonder veel overgave deden. Ze begonnen te discussiëren en ik ben dan vol door gegaan. De voorsprong werd groter en dan begin je erin te geloven."

MOEILIJK OP STEILE STROKEN

Dan moest wel nog die verdomde laatste beklimming komen. "Ik wist dat het niet op mijn lijf geschreven was. Ik probeerde gewoon te blijven draaien en te blijven duwen. Van zodra het een beetje afvlakte, kon ik weer meer snelheid en meer power etaleren. Ik ben een zwaardere jongen. Op die steile stroken is het dan moeilijk om snelheid te blijven maken", geeft Stuyven toe.

Onze landgenoot had zichzelf alvast weinig te verwijten. Over zijn aanpak in de finale had hij dan ook geen spijt. "Ik heb geprobeerd om mijn tempo te vinden. Daarna was het man tegen man. Ik ging net niet hard genoeg", concludeerde de renner van Trek-Segafredo.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

08/05/2021 - 30/05/2021 Giro
30/05/2021 - 06/06/2021 Critérium du Dauphiné
05/06/2021 Dwars door het Hageland
06/06/2021 - 13/06/2021 Tour du Suisse

Nieuwste reacties