Philippe Gilbert hanteerde specifieke aanpak en moest dat soms wel bekopen
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 4 reacties

Philippe Gilbert moest door zijn zware inspanningen soms ook even uitblazen

Philippe Gilbert hanteerde specifieke aanpak en moest dat soms wel bekopen
Foto: © photonews

Aan Belgen geen gebrek in de ontsnapping van de dag. Ook Philippe Gilbert was erbij. Hij deed zeker zijn deel van het werk, soms zelfs meer dan dat. Daardoor ging de renner van Quick-Step bij momenten ook over zijn toeren.

Gilbert had met Lampaert nog een Belgische ploegmakker mee, maar Quick-Step trok toch vooral de kaart Alaphilippe. En dus moest Philippe vol aan de bak. "Ik heb veel gegeven in de vallei. Daar was tegenwind, dat was moeilijk. Als de groep draaide, reden we 44 kilometer per uur. Ik reed dan alleen voluit 55 kilometer per uur. Soms moest ik in het wiel gaan rusten en dan weer versnellen. Dat was niet simpel", beschrijft Gilbert zijn eigen handelswijze in de kopgroep.

Over de houding van anderen was hij dan weer niet zo te spreken. "Caruso wou dat Van Avermaet voor hem reed, maar dat was niet zo. Rolland en zijn ploegmaat reden ook niet. De samenwerking was dus niet zo goed", concludeerde Gilbert. Hij reageerde nog op het feit dat de Belgen mekaar de duvel leken aan te doen. "We rijden voor ploegen. En niet voor landen, dat is alleen op het WK."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

08/05/2021 - 30/05/2021 Giro
30/05/2021 - 06/06/2021 Critérium du Dauphiné
05/06/2021 Dwars door het Hageland
06/06/2021 - 13/06/2021 Tour du Suisse

Nieuwste reacties