Straffe solo van Belg op nationale feestdag tenietgedaan op slotklim
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 25 reacties

Jasper Stuyven ziet solo niet bekroond in Ronde van Frankrijk

Straffe solo van Belg op nationale feestdag tenietgedaan op slotklim
Foto: © photonews

De overgangsetappe naar Mende was de ideale gelegenheid voor vluchters die wel een col over kunnen. Meer dan dertig man zaten in de ontsnapping. Daarin pakte een Belg uit met dè numero van de dag. Alleen ging de ultieme beloning naar een andere renner.

Voor het eerst in deze Ronde van Frankrijk vormde zich een hele grote kopgroep die ook de uiteindelijke ritwinnaar zou leveren. Liefst 32 renners zaten mee. Ook zeven Belgen waren op de afspraak: Van Avermaet, Gilbert, Lampaert, Vermote, De Gendt, Stuyven en Degand. Voor de mannen in het peloton was het allemaal goed, zij gaven meer dan twintig minuten prijs.

Ook groene trui Peter Sagan zat weer in de goede vlucht. Hij dikte zijn voorsprong in het puntenklassement nog wat aan, voor zover dat nodig was. Patrick Bevin voelde zich duidelijk veel minder goed. De Nieuw-Zeelander van BMC moest lossen in het peloton en zou uiteindelijk opgeven.

PRIK VAN IZAGIRRE

Vooraan deelde Izagirre de eerste prik uit. De Spanjaard had even iets meer dan een half minuutje op de eerste achtervolgers. Slagter en Stuyven maakten toch vrij snel de aansluiting. Achter hen begon Lampaert te sleuren in dienst van Alaphilippe. Dat was nodig, want ondertussen hadden de drie koplopers al meer dan een minuut. De achtervolgende groep begon stilaan ook uiteen te spatten.

BELGEN BEKAMPEN MEKAAR

Slagter haakte als eerste weer af in de kopgroep. Niet veel later sloeg Stuyven een kloof met Izagirre. Onze landgenoot ging solo met nog meer dan dertig kilometer af te leggen. In de achtervolging was het ook aan de Belgen: Gilbert en Van Avermaet spaarden hun inspanningen niet. Op de laatste beklimming van de dag daalde de voorsprong van Stuyven zienderogen.

Op twee kilometer van de streep ging Astana-renner Fraile erop en erover. Stuyven beperkte nog de schade. Op de top werd hij wel bijgehaald door Alaphilippe, maar dan hadden ze nog altijd iets meer dan een kilometer om Fraile terug te nemen. Dat lukte echter niet meer. De Spanjaard rondde het mooi af. Alaphilippe werd tweede voor de o zo moedige Stuyven. Sagan reed nog naar de vierde plek.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

08/05/2021 - 30/05/2021 Giro
30/05/2021 - 06/06/2021 Critérium du Dauphiné
05/06/2021 Dwars door het Hageland
06/06/2021 - 13/06/2021 Tour du Suisse

Nieuwste reacties