Won u 'Drie weken, acht seconden'? Winnaars zijn bekend!
Redactie
| 0 reacties
Won u 'Drie weken, acht seconden'? Winnaars zijn bekend!

De Tour de France 2018 wordt misschien wel een spannende, maar wij kijken er alvast naar uit. Maar er waren in het verleden nog héél erg spannende Tour de Frances.

Nooit was een Tour de France zo spannend als de editie van 1989. Na drie weken koersen over een afstand van 3285 kilometer was het verschil tussen de winnaar en nummer twee Laurent Fignon slechts acht seconden.

Tijdens de hele ronde hadden de Amerikaan en de Fransman afwisselend het algemeen klassement aangevoerd met slechts één minuut verschil. Welke psychologische spelletjes werden er gespeeld? Waarom gaf Laurent Fignon op de allerlaatste dag tijdens de allerlaatste kilometers, meters zelfs, zijn voorsprong prijs?

Sportjournalist Nige Tassell geeft antwoord op deze en nog meer vragen. Waarom was grote favoriet Pedro Delgado na twee dagen al zo goed als kansloos? Hoe belangrijk was de rol van Steven Rooks en Gert-Jan Theunisse? Kon outsider Erik Breukink de gele trui bedreigen? Wie won de legendarische klim naar L’Alpe d’Huez? En welke adviezen gaf ploegleider José De Cauwer zijn kopman mee? 

Drie weken, acht seconden is het fascinerende verhaal over deze Tour met veel getuigenissen uit de eerste hand! En u kon een van de vijf boeken geven die wij weggaven! Dit zijn de winnaars:

Alfons Liekens
Patrick Brusseel
Freddy Verbesselt
Dirk Wuyten
Florian Callens

Win een exemplaar van 'Drie weken, acht seconden'

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

08/05/2021 - 30/05/2021 Giro
30/05/2021 - 06/06/2021 Critérium du Dauphiné
05/06/2021 Dwars door het Hageland
06/06/2021 - 13/06/2021 Tour du Suisse

Nieuwste reacties