Wout Van Aert heeft nieuwe ploeg beet en tekent voor drie seizoenen

Redactie
| 24 reacties
Wout Van Aert heeft nieuwe ploeg beet en tekent voor drie seizoenen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wout Van Aert heeft dan toch een beslissing over zijn toekomst genomen. De wereldkampioen veldrijden gaat voor de Nederlandse WorldTour-ploeg LottoNL-Jumbo aan de slag. Dat doet hij wel pas vanaf 1 januari 2020.

Van Aert is helemaal rond met LottoNL-Jumbo. Onze landgenoot tekent er een contract van drie seizoenen, waardoor hij tot en met 2022 de kleuren van de Nederlandse ploeg verdedigt. Indien Van Aert slaagt voor zijn medische proeven, dan is de transfer rond. Dat meldt Het Nieuwsblad. 

Van Aert ligt nog één seizoen onder contract bij Veranda's Willems-Crelan. Alleen als de ploeg van Nick Nuyens het financiële plaatje voor volgend seizoen niet rond krijgt, dan vertrekt de wereldkampioen in het veld al in 2019 naar de ploeg waar onze landgenoten Maarten Wynants, Floris De Tier en Gijs Van Hoecke rijden. 

Lamberts als coach

Van Aert laat onder meer andere WorldTour-ploegen als Bahrain Merida, Team Sky en Lotto Soudal links liggen. De transfer van Van Aert heeft ook commerciële belangen voor Jumbo, dat volgend seizoen supermarkten in Vlaanderen wil openen. Bij de Nederlanders vindt hij overigens zijn coach Marc Lamberts terug. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties