Landgenoten kleuren de rit maar Geniez wint 12e etappe in Vuelta, 2 Belgen in top 5
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Alexandre Geniez wint de 12e rit in de Ronde van Spanje

Landgenoten kleuren de rit maar Geniez wint 12e etappe in Vuelta, 2 Belgen in top 5
Foto: © photonews

Twee landgenoten mochten in deze 12e Vuelta-rit sprinten voor de zege, maar het was de Fransman Alexandre Geniez (AG2R-La Mondiale) die het zegegebaar mocht maken. Met Dylan Teuns en Victor Campenaerts eindigden er twee Belgen in de top vijf.

De vlucht van de dag in deze 12e etappe bestond uit 18 renners. Daarbij vier landgenoten met Dylan Teuns (BMC), Dries Devenyns (Quick-Step Floors) en Victor Campenaerts en Thomas De Gendt (allebei Lotto Soudal). Het peloton nam een snipperdag en zo ging de voorsprong van de 18 al snel boven de 11 minuten. 

Ook al beseften ze bij Mitchelton-Scott, de ploeg van leider Simon Yates, dat er vooraan met Jesus Herrada (Cofidis) een kandidaat was om het rood over te nemen. Met Formolo, Conti en Nibali waren er nog enkele mooie namen mee. Die laatste zorgde voor het eerste vuurwerk in de finale. Daarna brak alles los vooraan. 

Er bleven acht leiders over, waarvan drie Belgen (Teuns, Devenyns en Campenaerts). Nibali zelf was er niet meer bij. Hij was onzorgkundig met zijn krachten omgegaan. Op ruim 5 kilometer van de streep brak de kopgroep in tweeën, waardoor er vooraan met Teuns, Campenaerts, Geniez, Padun en later nog van Baarle vijf renners overbleven. 

Nieuwe leider

Teuns probeerde het met een late uitval, maar het werd een sprint. Daarin snelde Geniez naar de zege, voor van Baarle en Padun. Teuns en Campenaerts werden respectievelijk vierde en vijfde. De leiderstrui is voor Jesus Herrada. De Cofidis-renner telt meer dan 3 minuten voorsprong op Simon Yates. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

23/11/2019 Ambiancecross
24/11/2019 Duinencross
30/11/2019 GP Kortrijk
01/12/2019 Zilvermeercross
07/12/2019 Cyclocross Essen

Nieuwste reacties