OFFICIEEL: Lotto Soudal versterkt zich met twee Scandinaviërs
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Lotto Soudal legt met Rasmus Byriel Iversen en Carl Fredrik Hagen twee nieuwe renners vast

OFFICIEEL: Lotto Soudal versterkt zich met twee Scandinaviërs
Foto: © photonews

Lotto Soudal heeft twee nieuwe aanwinsten voor volgend seizoen voorgesteld. De ploeg van Marc Sergeant geeft Rasmus Byriel Iversen en Carl Fredrik Hagen een kans in de WorldTour.

Iversen is een 20-jarig Deens talent die overkomt van het Italiaanse General Store Bottoli (U23). Afgelopen seizoen was hij al goed voor 7 overwinningen, waaronder de miniversie van de Strade Bianche. "Iedere wielrenner droomt ervan om ooit voor een WorldTour-team te rijden en voor mij wordt die droom nu werkelijkheid", aldus de Deen in een eerste reactie. 

Ervaring opdoen

"De rol die ik volgend jaar in het team zal vervullen, weet ik nog niet exact", vervolgt hij. "Het allerbelangrijkste voor mij is om het team bij te staan en veel ervaring op te doen. Het wordt een heel nieuw hoofdstuk met een heel nieuwe manier van koersen. Het is erg spannend, maar ik kijk er enorm naar uit."

En ook Carl Fredrik Hagen komt de rangen versterken. Hij is een 26-jarige ex-mountainbiker die pas laat de overstap naar de weg heeft gemaakt. "Het is allemaal erg snel gegaan voor mij", zegt de Noor. "Vier jaar geleden kon ik starten bij Team Sparebanken Sør en nu ben ik aan mijn tweede seizoen bij Joker Icopal bezig."

Ex-MTB

"De twee seizoenen voor mijn carrière als wegrenner, deed ik aan mountainbike, maar de mogelijkheden in Noorwegen om die sport op een hoog niveau te beoefenen zijn erg beperkt. Bovendien was het altijd een droom van mij om profrenner op de weg te worden. Pas op 22-jarige leeftijd heb ik de overstap naar de weg gemaakt, maar ik boekte snel vooruitgang. Vier jaar geleden had ik nooit durven dromen om volgend seizoen voor een WorldTour-ploeg als Lotto Soudal te rijden."

Dit seizoen werd Hagen vierde in de Ronde van Noorwegen. "Ik hou wel van de iets lastigere wedstrijden met pittige hellingen - zowel korte als langere. Etappekoersen met een zwaarder parcours zijn wedstrijden die me liggen als puncher. Mijn grote droom is om een ronderenner te worden op een hoog niveau en ooit deel te nemen aan één van de drie grote rondes", besluit Hagen. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

23/11/2019 Ambiancecross
24/11/2019 Duinencross
30/11/2019 GP Kortrijk
01/12/2019 Zilvermeercross
07/12/2019 Cyclocross Essen

Nieuwste reacties