Moet Spanje dan toch topper missen op WK in Innsbruck? "Nog niet overtuigd dat ik kan deelnemen"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Mikel Landa ondanks selectie nog steeds niet zeker van WK in Innsbruck

Moet Spanje dan toch topper missen op WK in Innsbruck? "Nog niet overtuigd dat ik kan deelnemen"
Foto: © photonews

Momenteel is hij één van de acht renners die Spaanse bondscoach Javier Minguez op papier heeft staan voor het WK in Innsbruck, maar het is nog niet zeker of Mikel Landa er bij zal zijn in Oostenrijk. De komende dagen komt er meer duidelijkheid.

"Het zal moeilijk worden", beseft Landa in gesprek met Cyclingnews. "Ik heb de laatste weken hard getraind, maar ik heb heb bijna een maand niks gedaan na mijn valpartij." Landa kwam zwaar en ongelukkig ten val in de Clasica San Sebastian van begin augustus. 

Italiaanse koersen afwachten

Vandaag rijdt hij de Giro della Toscana en ook de Coppa Sabatini staat nog op zijn programma. Het wordt afwachten hoe hij beide koersen verteert voor hij de knoop over het WK doorhakt. "Een maand geleden wilde ik nog geen nee zeggen tegen het WK omdat er nog tijd was om te herstellen. Nu wil ik eerst zien hoe het loopt in de Giro della Toscana en de Coppa Sabatini. Daarna maak ik mijn beslissing."

"Ik ben nog niet overtuigd dat ik kan deelnemen aan het WK. Het zal afhangen van hoe ik me in de Italiaanse wedstrijden voel", besluit Landa. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties