Niels Albert over ex-pupil Wout Van Aert: "Wout zal het excuus niet willen inroepen, maar dat vreet aan een renner"

Redactie
| 22 reacties
Niels Albert over ex-pupil Wout Van Aert: "Wout zal het excuus niet willen inroepen, maar dat vreet aan een renner"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wout Van Aert moest in de eerste Wereldbeker van het seizoen genoegen nemen met een tweede plek. Zijn voormalige ploegleider Niels Albert ziet dat de conditie goed is, maar dat het mentale aspect van een woelige week niet te onderschatten valt.

"Ik denk dat Wout op zich best oké is", vertelde zijn ex-ploegleider Niels Albert in de studio van Play Sports. "Conditioneel is hij wel in orde, maar het is zoals Sven (Nys, red.) tijdnes de uitzending al zei: het is een week die niet te onderschatten valt. De mentale frisheid is wat weg. Wout zal dat excuus niet willen inroepen, maar dat vreet aan een renner."

Relativeren

Van ontgoocheling zal er volgens Albert wel sprake zijn. "Wout is sowieso teleurgesteld na deze Wereldbeker. Maar dat is logisch als je daar aan de start staat. Hij kan echter snel relativeren. Wout zal de nodige energie zoeken om het beste van zichzelf te geven."

Al maakt zijn ex-mentor ook een kanttekening. Van Aert moest de afgelopen dagen heel wat tijd steken in dingen waar hij zich normaal geen zorgen over moet maken. "Uiteindelijk verlies je een pak mentale energie. Elke sporter weet wel dat je daar stukken energie aan kwijtspeelt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties