Kim Van de Steene maakt haar grote doel waar: "Was mijn droom om ooit één grote cross te winnen"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout vanuit Boom
| 12 reacties

Kim Van de Steene in de wolken met eerste grote zege

Kim Van de Steene maakt haar grote doel waar: "Was mijn droom om ooit één grote cross te winnen"

Wat een sterke veldrit reed Kim Van de Steene in de Superprestige vandaag. Met de finish in zicht begonnen de traantjes al te vloeien. Na afloop van de cross stond het ongeloof te lezen op het gezicht van de winnares. Ze heeft die ene grote overwinning eindelijk beet.

"Dit is veruit mijn mooiste overwinning. Het is ook nog maar mijn eerste grote zege. Het was mijn droom om ooit één grote cross te winnen. Veel beter dan dit kan het niet worden", wist Van de Steene met haar blijdschap geen blijf. "Mijn doel was eigenlijk de Koppenberg. Samen met het BK is dat de belangrijkste wedstrijd."

EEN STAP VOORUIT

Ook qua begeleiding zit het momenteel goed. "Ik heb deze zomer een stap vooruit gezet. Ik werk nu ook met een persoonlijke coach die alles van dag tot dag opvolgt. Alles klopt. Als ik gelukkig ben, kan ik ook dat klein beetje meer."

GEZIN OP EERSTE PLAATS

Van de Steene leidt een druk leven. "Thuis heb ik een kinderboerderijtje en ik werk ook in het ziekenhuis. Ik zet mijn gezin op de eerste plaats", zei ze in bijzijn van haar kindjes Jonas en Rozeline. "Ik heb daar wat kritiek voor gekregen. Ik ga niet spreken van mijn gelijk halen, maar heb wel graag dat de mensen dat begrijpen."

Haar superdag had ze wel niet meteen zien aankomen. "Ik had gevreesd dat ik een slechte dag zou hebben. Ik had twee keer slecht geslapen. Ik heb het druk, maar de laatste tijd is het toch al wat kalmer. De laatste jaren heb ik meer rust. Dat is misschien ook een verklaring."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

12/08/2020 - 16/08/2020 Critérium du Dauphiné
15/08/2020 Ronde van Lombardije 
15/08/2020 Dwars door het Hageland
16/08/2020 - 19/08/2020 Ronde van Wallonië
18/08/2020 Ronde van Emilië

Nieuwste reacties