Voormalige boerin combineert cross en deeltijdse job met ouderschap: "Pas op mijn 25e kocht ik mijn eerste crossfiets"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 12 reacties

Kim Van de Steene vond het leven in de boerderij vroeger zwaar dan haar leven nu

Voormalige boerin combineert cross en deeltijdse job met ouderschap: "Pas op mijn 25e kocht ik mijn eerste crossfiets"
Foto: © photonews

Ze is halftijds aan de slag in het ziekenhuis, boekt tegenwoordig op haar 32e successen op de crossfiets en is ook nog eens fulltime mama van twee kindjes. Veel vrije tijd houdt Kim Van de Steene niet over.

De renster van Tarteletto-Isorex houdt er een druk leven op na, maar zelf relativeert ze vooral erg gemakkelijk. "Als je je nachtrust hebt, dan vind ik het wel goed combineerbaar", vertelt ze in gesprek met Wielerkrant.be. "Elke ochtend doe ik de gastjes naar school, vertrek ik naar het werk, ga ik trainen en ga ik de kindjes van school halen."

Een soort van luxeleven noemt Van de Steene het, want enkele jaren geleden had ze het veel zwaarder. De 32-jarige winnares van de Koppenbergcross is de dochter van landbouwers en werkte lang mee in de melkveehouderij. "Het is nu veel makkelijker dan vroeger, hoor", lacht ze. "Vroeger was het veel drukker, maar nu bepaal ik veel meer zelf in functie van mijn gezin."

7 op 7 in de boerderij

"Het was allemaal veel lastiger, want ik werkte in de boerderij 7 dagen op 7 en moest 's ochtends en 's nachts opstaan om de koeien te melken. Door uit de boerderij te stappen, kreeg ik veel meer vrije tijd."

Van de Steene begon overigens pas op haar 25e met crossen. "Toen kocht ik pas mijn eerste fiets. Ik wilde al op mijn 16 jaar crossen, maar ik kreeg telkens op een 'nee' van mijn ouders. Maar ook op mijn 18e en op mijn 21e mocht het niet. Daarna reed ik enkele wedstrijden mee, maar toen kwamen de kindjes. Vanaf vorig jaar ben ik pas echt beginnen te trainen."

Geen Hasselt, wel sinterklaasfeestje

En wat als de kindjes zelf vragen om later te gaan crossen? "Dat mogen ze gerust doen", lacht Van de Steene. "Ze moeten doen wat ze graag doen. Ik ga ze zeker niet pushen. Mijn ouders genieten tegenwoordig ook van mijn prestaties, hoor. Ze waren gewoon ongerust en wilden mij beschermen."

Dit weekend rijdt Van de Steene overigens alleen in Mol. Zaterdag is ze er in Hasselt niet bij. "Ik heb een sinterklaasfeestje met de kindjes, ook dat hoort erbij."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/10/2020 - 25/10/2020 Giro
20/10/2020 - 08/11/2020 Vuelta
24/10/2020 Cyclocross Ruddervoorde
25/10/2020 Parijs-Roubaix
31/10/2020 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties