Mathieu van der Poel rijdt zeker drie Vlaamse klassiekers waaronder Ronde van Vlaanderen

Mathieu van der Poel rijdt zeker drie Vlaamse klassiekers waaronder Ronde van Vlaanderen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Dat hij zeker enkele topklassiekers ging rijden, zo beweerde Mathieu van der Poel na de veldrit in Zonhoven. Wel, hij heeft niet gelogen. De Nederlandse kampioen op de weg komt volgend jaar onder meer aan de start van de Ronde van Vlaanderen.

Het nieuws is bekend gemaakt op een persconferentie in Amsterdam. De Ronde van Vlaanderen wordt in principe het eerste grote monument dat hij gaat afwerken. Daarnaast staan er nog enkele Vlaamse voorjaarsklassiekers op de afspraak.

Zijn eerste grote afspraak is Gent-Wevelgem en ook in de Brabantse Pijl mogen ze van der Poel verwachten. In eigen land gaat hij met zekerheid de Amstel Gold Race betwisten. Corendon-Circus heeft in België overigens ook het startrecht verworven in de Omloop, Dwars door Vlaanderen en de Scheldeprijs.

NIET NAAR ROUBAIX

Dat betekent echter niet dat van der Poel ook in al die wedstrijden gaat meedoen. Voor de Omloop en de Scheldeprijs past hij. Dwars door Vlaanderen kan eventueel wel nog. Parijs-Roubaix laat hij in 2019 ook nog aan zich voorbijgaan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties