Mathieu van der Poel blikt in exclusief gesprek terug op bewogen cross: "Die man doet dat ook niet expres"

Mathieu van der Poel blikt in exclusief gesprek terug op bewogen cross: "Die man doet dat ook niet expres"
Foto: © photonews

Het moet zowat het minst onverwachte resultaat zijn uit het veldritseizoen: Mathieu van der Poel die wint in Diegem. Hij heeft er nooit iets anders gekend. De meeste aandacht ging naar het incident met een steward. Na afloop van de cross had Wielerkrant een exclusief gesprek met van der Poel.

Dat was even schrikken, toen de veelwinnaar plots op een medewerker van de organisatie botste. Neemt van der Poel hem iets kwalijk? "Neen, natuurlijk niet. Die man doet dat ook niet expres", sprak de Nederlander zonder rancune. "Ik weet niet waarom hij daar stond. Het zal wel zijn redenen hebben."

In zo'n onverwachte situatie is er ook vaak sprake van paniek. "Ik zag hem wel van ver staan. Alleen was hij een beetje aan het twijfelen welke kant hij moest nemen. Hij koos de linkerkant en ik koos dezelfde kant. Vervolgens reed ik recht op hem af."

Ik kom graag naar hier voor de sfeer 

Mathieu van der Poel

Van der Poel liet zich niet uit zijn lood slaan en reed nadien toch weer solo naar winst. Alsof het niets was. "Ik was snel weer bij Michael Vanthourenhout. Ik moest mij even herpakken, maar dat lukte nog wel. Bij de jeugd heb ik hier altijd gewonnen. Dat is een goed teken. Ik kom graag naar hier voor de sfeer alleen. Als je op een plaats koerst waar je graag bent, komt dat je sowieso ten goede."

De Europese kampioen is goed op weg naar een 8 op 8 in de Superprestige. "Vorig jaar was ik er al heel dicht bij. In Gavere liep het toen mis. Hoogstraten en Middelkerke komen er nu nog aan. Dat zijn twee plaatsen die mij goed liggen."

KERS OP DE TAART OP WK

Van der Poel zit aan twintig zeges. Een exact aantal heeft om op uit te komen, heeft hij niet in zijn hoofd zitten. "Ik ben al heel blij met de overwinningen die ik behaald heb. Ik heb al gezegd dat ik het record van vorig jaar niet ga verbreken, want ik rijd niet zoveel crossen." En wat brengt 2019? "Hopelijk hetzelfde dan 2018. Dan zou ik al heel tevreden zijn. Het WK winnen zou wel de kers op de taart zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties