Van Der Poel is nieuwe leider in DVV-trofee, maar gaat hij ook voor het klassement? Nederlander deelt zijn programma

Van Der Poel is nieuwe leider in DVV-trofee, maar gaat hij ook voor het klassement? Nederlander deelt zijn programma
Foto: © photonews

Mathieu Van Der Poel won in Baal de GP Sven Nys en is nu ook de nieuwe leider in de DVV-trofee. Maar rijdt hij ook de laatste twee races voor die prijs? De Nederlander reageert.

"Laat ons hopen dat ik mijn pech meteen gehad heb voor het nieuwe jaar. Het was een incidentrijke cross en ik ben blij dat ik heb gewonnen, maar ik wilde nog wat meer uitlopen. Door omstandigheden was dat niet mogelijk", reageerde hij na zijn val en een lekke band bij Sporza.

Eindwinst is doel

"Ik bleef rustig bij die val, want het was mijn eigen schuld. Ik voelde me goed van in het begin en wilde het doortrekken richting tussensprint, maar dat lukte niet. Die dirt jumps? Dat werd nog vrij technisch, het werd ook steeds gladder met enkele moeilijke sporen."

Van Der Poel is nu ook leider in de DVV-trofee, met weliswaar amper acht seconden voorsprong op Aerts: "Ja, Brussel en Lille rij ik allebei nog", is hij ambitieus voor eindwinst. "Het wordt sowieso nog lastig voor de DVV-trofee, want er kan altijd iets gebeuren. Ook bijvoorbeeld in de tussensprints, dat heb je vandaag ook weer gezien. Dan ben je meteen vijftien seconden kwijt, dat kan in Brussel ook gebeuren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties