Belgische bondscoach: "Heb Evenepoel afgeraden om meteen prof te worden"
Redactie
| 10 reacties

Carlo Bomans raadde Remco Evenepoel af om meteen prof te worden

Belgische bondscoach: "Heb Evenepoel afgeraden om meteen prof te worden"

Het profdebuut van Remco Evenepoel nadert met rasse schreden, want in de Ronde van San Juan rijdt de Vlaams-Brabander zijn eerste koers voor Deceuninck-Quick.Step. Nochtans had Carlo Bomans het liever anders gezien.

Bomans is bondscoach van de Belgische junioren en veroverde met Evenepoel twee wereldtitels en twee Europese titels in 2018. "Remco heeft ons een heel mooi jaar bezorgd. 4 keer goud is ongezien", citeert Sporza Bomans. "Ik heb het zelf nog nooit gezien, zo'n talent. Dat gaan we in de toekomst ook niet snel meer mee maken. Zijn talent wordt in alle landen ter wereld benijd."

"Hij kwam een beetje uit het niets, maar werkte al snel heel professioneel. Hij lette op zijn voedsel, verloor het overmatig spiergewicht dat hij had opgebouwd als voetballer en luisterde naar onze goede raad. Al was dat laatste ook niet altijd waar, want hij heeft wel degelijk een eigen willetje."

Van junioren naar profs

Evenepoel ging van de junioren meteen naar de profs en slaat zo dus de U23 over. "Zelf heb ik hem afgeraden dat te doen", zegt Bomans. "Hij slaat een stap over. Dat kan hem duur te staan komen. Hij heeft wel de goede ploeg gekozen. Patrick Lefevere zal hem behandelen als zijn eigen zoon.

Bomans denkt zelfs dat het supertalent opnieuw kan verrassen. "Ik wil geen uitspraken doen over zijn eerste jaar bij de profs. Hij heeft mij vorig jaar zo vaak verbaasd dat ik niet kan uitsluiten dat hij ook dit jaar al eens iets kan laten zien."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

17/10/2021 Iowa
21/10/2021 Ardooie
23/10/2021 Ruddervoorde
24/10/2021 Zonhoven
30/10/2021 Mol

Nieuwste reacties