Jasper Philipsen mengt zich in strijd tussen de allergrootsten: "Ik moest niet onderdoen"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Jasper Philipsen was ook zonder zege blij geweest met zijn Tour Down Under

Jasper Philipsen mengt zich in strijd tussen de allergrootsten: "Ik moest niet onderdoen"
Foto: © photonews

Als er mensen waren die Jasper Philipsen nog niet kenden, dan is dat nu ongetwijfeld wel het geval. Elia Viviani, dé sprinter van het moment. Peter Sagan, wat moeten we daar nog over zeggen? Enorme klasbakken, maar ze werden behoorlijk het vuur aan de schenen gelegd door Philipsen down under.

In de ook zo genoemde rittenkoers vierde Philipsen zijn eerste zege op WorldTour-niveau. Al ging het nadien vooral over de diskwalificatie van Ewan. "Het is fantastisch dat ik win. Ik ben daar heel blij om. Aan de andere kant zou ik graag een keer fair winnen. Dat zal misschien nog komen. Ik vind dit geen echte overwinning", zegt de Belg van UAE in HLN.

Ik had het gevoel dat ik echt kon meedoen voor de zege 

Sowieso mag hij terecht fier zijn op zijn prestaties in Australië. "Als die diskwalificatie niet was gebeurd, was ik ook tevreden geweest met deze Tour Down Under. Ik had het gevoel dat ik echt kon meedoen voor de zege", merkte Philipsen op.

Ondanks dat er enkele van de grootste renners aanwezig waren, had hij geen vrees om zich te mengen in de debatten. "Ik moest hier niet onderdoen voor die mannen. Niet dat ik daarvoor vreesde. Ik ben naar Australië gekomen om mijn best te doen. Ik leg mezelf geen druk op en mijn ploeg heeft dat ook niet gedaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

17/06/2021 - 20/06/2021 BK wielrennen
26/06/2021 - 18/07/2021 Tour de France

Nieuwste reacties