Duidelijke taal van Wout Van Aert: "Diegene die denkt dat ik zondag de pedalen zal stilhouden, kent niets van koers"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 29 reacties

Wout Van Aert zal er in Hoogerheide alles aan doen om de Wereldbeker te winnen

Duidelijke taal van Wout Van Aert: "Diegene die denkt dat ik zondag de pedalen zal stilhouden, kent niets van koers"
Foto: © photonews

Dubbel gevoel voor Wout Van Aert in aanloop naar de laatste Wereldbeker van Hoogerheide. Enerzijds boekte de wereldkampioen in Pontchateau een knappe zege en is hij de nieuwe leider, anderzijds kan hij wel zijn maatje Tim Merlier uit de selectie rijden.

De ontlading was naar eigen zeggen groot bij Wout Van Aert. "Dat gelukzalige gevoel kreeg zondagavond heel even een knauw, toen Tim Merlier me opbelde", vertelt Van Aert in zijn column op WielerFlits. "Bondscoach Sven Vanthourenhout had hem op de hoogte gebracht dat hij geen deel uitmaakte van het zevental dat volgende donderdag naar het WK afreist."

Geen cadeautjes

"Hij zal er alleen bij zijn als ik de eindzege in de Wereldbeker alsnog aan Toon Aerts verspeel. Wat een vreemd gevoel. Als ik zondag in Hoogerheide vóór Toon eindig, fiets ik mijn beste maat uit de selectie..." Eén ding is zeker: Van Aert zal komende zondag in Nederland geen cadeautjes uitdelen. "Diegene die echter denkt dat ik daardoor zondag de pedalen zal stilhouden, kent niets van koers. Een non-discussie!"

Heel het seizoen in WB geïnvesteerd

Van Aert heeft dit seizoen nog niet veel kunnen winnen. De Werelbeker wil hij dan ook niet laten schieten. "Op het WK na is de Wereldbeker het enige wat ik dit seizoen nog te winnen heb. Voor mij persoonlijk het meest prestigieuze regelmatigheidscriterium en ik heb er het hele seizoen in geïnvesteerd. Ik heb bijvoorbeeld de Superprestigemanche in Boom laten schieten om fris aan de start te staan in Bern."

"Oké, de investeringen heeft misschien niet altijd optimaal gerendeerd, maar ik sta vandaag wel aan de leiding en die wil ik zondag met hand en tand verdedigen. En ja, als ik de Wereldbeker win, is dat ten koste van Merlier zijn selectie, maar niet ten koste van onze vriendschap. Tim is ook een topsporter en weet wel beter", besluit Van Aert. 

Meer nieuws

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

15/06/2019 - 23/06/2019 Tour du Suisse
30/06/2019 BK wielrennen
06/07/2019 - 28/07/2019 Tour de France

Nieuwste reacties