Greg Van Avermaet en Dylan Teuns sceptisch tegenover nieuwe finish in Luik-Bastenaken-Luik
Redactie
| 0 reacties

Dylan Teuns geen fan van nieuwe parcours Luik-Bastenaken-Luik, Greg Van Avermaet twijfelt

Greg Van Avermaet en Dylan Teuns sceptisch tegenover nieuwe finish in Luik-Bastenaken-Luik
Foto: © photonews

De finish van Luik-Bastenaken-Luik ligt de komende jaren niet meer in Ans, maar wel opnieuw in het centrum van Luik. ASO wil zo meer kandidaat-winnaars. Lees: mannen van het klassieke voorjaar die kunnen winnen. Dylan Teuns en Greg Van Avermaet gaven hun mening over de nieuwe finish.

Dylan Teuns, die de overstap maakte van BMC naar Bahrain Merida, is alvast niet te vinden voor de nieuwe finale. "Het oude parcours was beter voor mij", bekent hij in HNB. "De koers zal misschien vroeger losbarsten, maar de finale is veel minder zwaar zonder de Saint-Nicolas. Peter Sagan zal hier blij mee zijn. Michael Matthews ook."

"Die was al vierde op het oude parcours, maar wordt nu helemaal een kandidaat. Een sprint met een groep van pakweg twaalf lijkt me een heel realistisch scenario."

Nog steeds erg zwaar

Van Avermaet, die nooit heel lang op voorhand beslist of hij deelneemt in Luik, ziet door de nieuwe finish niet direct een man van het kasseivoorjaar winnen. "Iedereen spreekt over die trilogie (Wanne, Stockeu en Haute Levée, red.)", aldus Van Avermaet. "Maar ervoor ligt ook nog de Mont-le-Soie, dus het is eigenlijk vier op een rij. Dat is al heel zwaar."

"Daarna volgt nog een finale met La Redoute, les Forges en Roche-aux-Faucons. Het blijft dus een echte Luik-Bastenaken-Luik. Ik verwacht eerlijk gezegd niet dat de klassieke renners die finale gaan overleven. Niet als je bezig bent van in Milaan-Sanremo en in Luik moet uitkomen tegen frisse renners", besluit de CCC-renner. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

26/02/2020 Masters
29/02/2020 Omloop het Nieuwsblad
01/03/2020 Kuurne-Brussel-Kuurne
07/03/2020 Strade Bianche
08/03/2020 - 15/03/2020 Paris-Nice

Nieuwste reacties