Karl Vannieuwkerke al 2 maanden buiten vervolging gesteld na klacht weduwe Erik De Vlaeminck
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 5 reacties

Karl Vannieuwkerke al twee maanden buiten vervolging gesteld na klacht weduwe Erik De Vlaeminck

Karl Vannieuwkerke al 2 maanden buiten vervolging gesteld na klacht weduwe Erik De Vlaeminck
Foto: © photonews

De weduwe van Erik De Vlaeminck was niet te spreken over een fragment in Extra Time cross van 2017. Roland Liboton en Karl Vannieuwkerke moesten het ontgelden, al werd die laatste al twee maanden geleden al buiten vervolging gesteld.

In het fragment doelt Sven Nys op een artikel van Roland Liboton in De Zondag waarin ex-Belgisch kampioen Liboton beweert dat Erik De Vlaeminck twee wereldtitels op een 'niet zo propere manier' veroverd heeft. Marina Swyngedauw, de weduwe van De Vlaeminck, diende een klacht in tegen Liboton en Vannieuwkerke. Maar alleen Liboton werd dinsdag bij de rechtbank verwacht.

Vannieuwkerke werd al een tijdje buiten vervolging gesteld. Dat meldde hij in een bericht op Instagram.  "Na het fragment werd ik ondervraagd door de recherche van Koekelare. Omdat het een klacht met burgerlijke partijstelling betreft, kon de recherche niet anders dan mij op te roepen. Dat verhoor heeft ook niet langer dan tien minuten geduurd", aldus de Sporza-presentator.

'Als je A zegt...'

"Men heeft mij het fragment getoond en gevraagd of ik daar nog iets over te zeggen had. In het bewuste fragment doe ik geen enkele uitspraak over het verleden van Erik De Vlaeminck. Het was Sven Nys die een interview uit De Zondag met Roland Liboton had meegebracht. Toen niet duidelijk werd waarover het ging heb ik deze woorden uitgesproken: 'Als je A zegt moet je B zeggen, Ruben (Van Gucht, red.)!'.

Nooit lasterlijk over De Vlaeminck gesproken

"Omdat ik vind dat de kijker recht heeft om te weten waarover het gaat. Voor de rest heb ik geen enkel waardeoordeel over de uitspraken in bewust artikel gedaan. Laat staan dat ik lasterlijk over Erik De Vlaeminck zou hebben gesproken."

"Omdat ik recht in mijn schoenen sta en me absoluut geen zorgen maakte over de uitspraak van de rechter heb ik ook geen advocaat onder de arm genomen.  Ruim twee maanden geleden ben ik dan ook al buiten vervolging gesteld. Dat nieuws heb ik pas vanmorgen vernomen", besluit Vannieuwkerke, die dus geen straf hoeft te vrezen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Je wordt wakker en je bent voorpaginanieuws in de krant het @nieuwsblad omdat je “voor de rechter wordt gesleept”. Twee uur en drie telefoontjes later blijkt dat je al twee maanden buiten vervolging ben gesteld en niet meer in de zaak zit. #topjournalistiek #checkdoublecheck #evengroterechtzettingopdezelfdeplaatsindekrant? Ik ben zeer benieuwd. Over dit fragment (swipe naar links) in Extra Time cross van 26 januari 2017 werd ik in de loop van 2017 effectief ondervraagd door de recherche in Koekelare. Omdat het een klacht met burgerlijke partijstelling betreft, kon de recherche niet anders dan mij op te roepen. Dat verhoor heeft ook niet langer dan tien minuten geduurd. Men heeft mij het fragment getoond en gevraagd of ik daar nog iets over te zeggen had! In bewust fragment doe ik geen enkele uitspraak over het verleden van Erik De Vlaeminck. Het was @svennys die een interview uit De Zondag met Roland Liboton had meegebracht. Toen niet duidelijk werd waarover het ging heb ik deze woorden uitgesproken (tegen presentator @rvangucht) : ‘Als je A zegt moet je B zeggen, Ruben!’ Omdat ik vind dat de kijker recht heeft om te weten waarover het gaat. Voor de rest heb ik geen enkel waardeoordeel over de uitspraken in bewust artikel gedaan. Laat staan dat ik lasterlijk over Erik De Vlaeminck zou hebben gesproken. Omdat ik recht in mijn schoenen sta en me absoluut geen zorgen maakte over de uitspraak van de rechter heb ik ook geen advocaat onder de arm genomen. Ruim twee maanden geleden ben ik dan ook al buiten vervolging gesteld. Dat nieuws heb ik pas vanmorgen vernomen ? Enfin, dit bericht om ervoor te zorgen dat de waarheid zijn rechten heeft en in de hoop dat het @nieuwsblad doet wat het moet doen!

Een bericht gedeeld door Karl Vannieuwkerke (@kvannieuwkerke) op

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

26/02/2020 Masters
29/02/2020 Omloop het Nieuwsblad
01/03/2020 Kuurne-Brussel-Kuurne
07/03/2020 Strade Bianche
08/03/2020 - 15/03/2020 Paris-Nice

Nieuwste reacties