Nieuwe finish in 'La Doyenne' een prima zaak volgens José De Cauwer: "Maar geen betere finale voor Sagan of Van Avermaet"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 5 reacties

José De Cauwer weet niet of nieuwe finish in Luik-Bastenaken-Luik iets voor Peter Sagan of Greg Van Avermaet is

Nieuwe finish in 'La Doyenne' een prima zaak volgens José De Cauwer: "Maar geen betere finale voor Sagan of Van Avermaet"
Foto: © photonews

Christian Prudhomme, de grote man bij ASO, hoopt door de verplaatsing van de finish van Ans naar Luik meer spanning te creëren in Luik-Bastenaken-Luik. José De Cauwer vindt dat een goede zaak, al ziet hij daarom niet per se meer kandidaat-winnaars.

De finish lag jarenlang in Ans met als laatste scherprechter de Saint-Nicolas. In 2019 zal 'La Doyenne' er opnieuw anders uitzien met een finish in Luik zelf. La Roche-aux-Faucons wordt zo de laatste klim waar mogelijk de beslissing valt.

Volgens Christian Prudhomme krijgen we zo meer kandidaat-winnaars, genre Peter Sagan - die voor het eerst deelneemt dit jaar - en Greg Van Avermaet. Mannen die normaal gezien tekortkomen om mee te doen voor winst in Luik. 

"Een lelijkere finish kon je je niet indenken"

"Ik denk niet dat dit een betere finale is voor Sagan of Van Avermaet", vertelt De Cauwer bij Sporza. "Ik heb op La Roche-aux-Faucons al veel van dat soort Vlaamse types zien vechten, maar op het einde breken ze dan toch tegen de lichtgewichten. Het loopt na de top ook nog een stuk verder door. Ze duiken pas helemaal op het einde richting Luik."

"Je moet een ferme klimmer zijn om daar te kunnen overleven. Eventueel zou het nog kunnen als ze naar elkaar kijken op de top. Dan kunnen de Sagans of Van Avermaets nadien nog aansluiten", denkt De Cauwer, die het alvast geen slechte zaak vindt dat er een nieuwe finish is. "Een lelijkere finish kon je je niet indenken. Daar wil je echt niet zijn, daar in Ans."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

26/02/2020 Masters
29/02/2020 Omloop het Nieuwsblad
01/03/2020 Kuurne-Brussel-Kuurne
07/03/2020 Strade Bianche
08/03/2020 - 15/03/2020 Paris-Nice

Nieuwste reacties