'Officieuze WK van de sprinters' steekt opnieuw de landsgrens over na succesvolle editie in 2018

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
'Officieuze WK van de sprinters' steekt opnieuw de landsgrens over na succesvolle editie in 2018
Foto: © photonews

Ook dit jaar vindt de start van de Scheldeprijs plaats in het Nederlandse Terneuzen. Na 150 kilometer op Nederlands grondgebied zal het officieuze WK van de sprinters traditioneel beslist worden in Schoten.

In 2018 vond de start van de Scheldeprijs voor het eerst plaats in Terneuzen. Dat is in 2019 niet anders. Via Terneuzen rijden de renners op woensdag 10 april 203 kilometer richting aankomstplaats Schoten. 

Veel verandert er niet aan het parcours, behalve dan dat het peloton zich in totaal 150 kilometer op Nederlands grondgebied bevindt. Dat is 20 kilometer meer dan vorig jaar. In Zeeland gaat het via de Westerscheldetunnel onder meer naar Vlissingen en Middelburg om zo naar de Oosterschelde te gaan. In de polders kan de wind wel eens een zeer belangrijke rol spelen. 

Wie volgt Jakobsen op? 

In Putte-Kappellen steken de renners uiteindelijk de landsgrens over. De finale in Schoten blijft onveranderd. De renners zullen na de eerste passage aan de aankomst op de Churchillaan er nog twee lokale rondjes afwerken, daarna volgt de beslissing. Vorig jaar was de jonge Fabio Jakobsen (Deceuninck-Quick.Step) de beste sprinter in Schoten. 
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties