Lotto schuift Tim Wellens naar voren als kopman voor bijzonder evenement
Redactie
| 0 reacties

Lotto-Soudal met Tim Wellens als kopman naar Challenge Mallorca

Lotto schuift Tim Wellens naar voren als kopman voor bijzonder evenement
Foto: © photonews

Tim Wellens is voor het eerst dit seizoen aan zet. Zijn ploeg rekent op hem om een prijs te rijden in de Challenge Mallorca. Die gaat donderdag van start. Het is een bijzonder evenement waarin er in vier individuele wedstrijden telkens een Trofeo te verdienen valt.

Herman Frison blikt vooruit op de koersen op het Spaanse eiland. "In tegenstelling tot vorig jaar zijn er geen twee, maar drie Trofeo's weggelegd voor punchers of klimmers. Met renners als Armée, Lambrecht, Monfort, Vanhoucke en Wellens hebben we jongens in de selectie die aardig bergop kunnen fietsen."

Er liggen dus sowieso mogelijkheden, maar Lotto gaat wel degelijk de kaart Wellens trekken. "Tim Wellens wordt zeker en vast het speerpunt van de ploeg. Tim is een renner die doorgaans al vroeg op het seizoen de goede conditie te pakken heeft. De derde wedstrijd finisht in Deia, waar Wellens al twee keer wist te winnen."

ALLES OP DE BUYST IN SPRINTERSKOERS

De laatste Trofeo is wellicht iets voor snelle mannen. "Jasper De Buyst zou oorspronkelijk niet deelnemen aan de Challenge, maar hij traint op Mallorca. Dus namen we hem voor de laatste Trofeo op in de selectie. Hij wordt onze troefkaart als het op een sprint uitdraait."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties