Van Aert, Evenepoel en van der Poel stuurden één bepaalde ploeg wandelen

Van Aert, Evenepoel en van der Poel stuurden één bepaalde ploeg wandelen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Voor zijn renner werd van Jumbo, stond Wout van Aert in de belangstelling van verschillende teams. Hetzelfde gold voor Remco Evenepoel toen hij nog niet rond was met Quick.Step. En Mathieu van der Poel is sowieso grof wild. Eén ploeg toonde al zeker interesse in al deze klasbakken.

Dat was het Franse Groupama-FDJ. Sterke man Marc Madiot komt met het verhaal in Bistro Vélo op Eurosport. "Ik denk dat Evenepoel te duur was voor ons", zegt Madiot. Tot onderhandelingen met de wereldkampioen bij de junioren kwam het zelfs niet.

OOK VAN AERT TE DUUR

"De opties van Aert en van der Poel waren wel interessant", beweert de Fransman. "Mathieu ken ik via zijn opa, maar hij gaat tot en met de Olympische Spelen van 2020 niet volledig de overgang naar de weg maken. Met van Aert heb ik over een contract onderhandeld, maar ook hij was te duur voor ons."

Er zijn nog wel een paar redenen waarom het misliep met van Aert. "In Frankrijk is hij nog niet heel erg bekend. Je moet je investering ook kunnen terugverdienen en dat was nog niet het geval. Bovendien zit het niet in ons DNA om veel geld uit te geven aan renners."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties