Belgische wielerbond komt met excuses na onsportief gedrag van fans tegenover Mathieu van der Poel

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 20 reacties
Belgische wielerbond komt met excuses na onsportief gedrag van fans tegenover Mathieu van der Poel
Foto: © photonews

Na drie jaar op rij Wout Van Aert was het zondag Mathieu van der Poel die zich tot wereldkampioen kroonde en 12 maanden lang de regenboogtrui mag dragen. Al was dat niet naar de zin van enkele Belgische fans, die zich van hun minst sportieve kant lieten zien.

Bij sommige fans kwam de tweede wereldtitel van Mathieu van der Poel hard aan. Zo was er onder meer de man die zijn middenvinger naar Mathieu van der Poel richtte. De Belgische wielerbond ziet af van dit soort incidenten en kwam met excuses.

"Belgian Cycling draagt de internationalisering van het veldrijden een warm hart toe", laat de Belgische wielerbond weten. "Net daarom is het jammer dat moest vastgesteld worden dat een aantal toeschouwers – gelukkig een absolute minderheid – het daar blijkbaar moeilijk mee heeft. Niemand, ook de Belgische delegatie niet, is gebaat met onsportief en kwetsend gedrag."

'Van der Poel verdient het'

"Dat onze renners zondagmiddag na een correct verlopen sportieve strijd de duimen moesten leggen voor Mathieu van der Poel hoort bij de wetten van de sport. Voor Belgian Cycling verdient de Nederlander de wereldtitel. We feliciteren Mathieu van der Poel dan ook oprecht, niet alleen voor de manier waarop hij zijn tweede wereldtitel won, maar ook voor al het moois dat hij de afgelopen maanden in het veldrijden heeft laten zien."

"Als Belgian Cycling en de renners die de federatie afvaardigt naar een WK geen moeite hebben om te erkennen dat Mathieu van der Poel de komende twaalf maanden de regenboogtrui terecht zal dragen, dan vereisen de wetten van de sportieve logica, de fairplay en de beleefdheid dat ook de toeschouwers en supporters zich daarbij aansluiten", klinkt het. 

Volksfeest

"Het overgrote deel van de Belgische fans die naar Denemarken waren afgezakt maakten van de wereldkampioenschappen in Bogense een volksfeest. Het mag niet gebeuren dat enkelingen die unieke sfeer voor een stuk verpesten en Belgian Cycling wenst zich hiervoor te verontschuldigen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties