De perfectionist in Remco Evenepoel: "Elke etappe herbekeek ik 's avonds op mijn hotelkamer op YouTube"

Redactie
| 4 reacties
De perfectionist in Remco Evenepoel: "Elke etappe herbekeek ik 's avonds op mijn hotelkamer op YouTube"
Foto: © photonews

Het was een geslaagde kennismaking voor Remco Evenepoel bij de profs. De Vlaams-Brabander stond zijn mannetje in Argentinië, werd knap 9e in de eindstand en pakte bovendien de groene jongerentrui mee naar huis. Toch is Evenepoel ook perfectionistisch.

De eerste rittenkoers van Evenepoel bij de profs moest vooral een leerproces worden, maar het werd meer dan dat. Toch wil het toptalent de foutjes eruit halen. "Elke etappe herbekeek ik 's avonds op mijn hotelkamer op YouTube", vertelt Evenepoel in HLN. "Sommige fragmenten tot twee, drie keer toe. En analyseren maar."

"Dan zie je goeie dingen. Hoe ik zaterdag, bijvoorbeeld, geruisloos meegleed in de groep achter de drie Argentijnse vluchters en zonder veel druk een prima finale reed. Rare dingen, soms. Carapaz die even in de remmen knijpt, de jongen achter hem bijna ten val brengt en mij daardoor doet lossen. Dat was toch wel een zeer bizar manoeuvre", vindt de jonge renner van Deceuninck-Quick.Step.

Anacona

Eén van die foutjes van het team van Patrick Lefevere was bijvoorbeeld hoe Winner Anacona de leiderstrui veroverde. "Onvermijdelijk betrap je jezelf ook op fouten, ja. Die neem ik mee naar de volgende wedstrijden. Al is dat gevalletje op Alto Colorado er misschien een om snel te vergeten."

"Het was eerder een collectieve dan een individuele misser. Niet alleen ik, maar ook Alaphilippe had kunnen meespringen met Anacona. Hoewel... Als je ziet welk verzet Winner bergop duwde. Dat kan ik nog niet, denk ik", grijnst Evenepoel. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties