Geen medaille voor Michael Vanthourenhout: "Met dubbel gevoel aan de start"

Geen medaille voor Michael Vanthourenhout: "Met dubbel gevoel aan de start"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Voor Michael Vanthourenhout werd het een vierde plaats op het WK. De plek waar je hem mag verwachten gezien zijn ook constante seizoen. Wel spijtig voor hem dat hij zo naast het podium valt, maar Vanthourenhout is al blij dat hij goed bekomen is van die voedselvergiftiging.

Zo werd het geen ideale voorbereiding op het WK. "Het was vorige week niet plezant om die cross op tv te zien. Ik had ook twee weken Spanje nog in de benen. Ik stond hier met een dubbel gevoel aan de start omdat ik zelf niet echt kon weten wat ervan te verwachten", reageerde Vanthourenhout.

Het was echt wel schrikken toen hij door die voedselvergiftiging getroffen werd. "Vanop de ene op de andere moment is dat omgeslagen. Ik zei tegen Sven dat we meteen naar het ziekenhuis moesten, want dat ik anders ging flauwvallen. Ik zag dat Sven ook redelijk bezorgd was."

MOEILIJK POSITIE KIEZEN

Op het WK zat er dan toch een mooie ereplaats in. "In het begin was het moeilijk om positie te kiezen. Als Mathie van der Poel doortrok, zag je dat enkel Wout van Aert kon volgen. Misschien kon Toon Aerts dat ook, maar ik denk dat hij iets te nerveus was in het begin van de cross. Dan was het voor mij plaats zoeken om die vierde of vijfde plaats vast te leggen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties