Hoe de broers Roodhooft er destijds voor zorgden dat gegeerde Mathieu van der Poel niét naar Rabobank trok

Redactie
| 6 reacties
Hoe de broers Roodhooft er destijds voor zorgden dat gegeerde Mathieu van der Poel niét naar Rabobank trok
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In totaal veroverden de broers Philip en Christoph Roodhooft op het afgelopen WK in Bogense liefst vijf medailles, waarvan drie gouden. Het laatste decennium ging hun verhaal in de crosswereld niet onopgemerkt voorbij, al moesten er soms wel enkele inspanningen worden gedaan.

Tien jaar geleden bouwden de broers Roodhooft een veldritteam rond Niels Albert. Sindsdien ging het alleen maar crescendo met de uitbouw van hun ploeg. Resultaat: drie gouden plakken op het WK voor Mathieu van der Poel, Sanne Cant en junior Ben Tullet. 

Mathieu houden

De twee broers doen vooral beroep op hun netwerk en hun zin voor initiatief. Zo is er ook het voorbeeld van Mathieu van der Poel himself. "Christoph had nog met Adrie van der Poel gecrost. Zo was zijn zoon David bij ons beland. Maar dan kwam Mathieu. Een toptalent, iedereen kon dat zien", aldus Philip Roodhooft in Het Nieuwsblad

"Maar om hem te kunnen houden, hebben we toen speciaal een jeugdteam gecreëerd. Anders was hij bijna zeker naar de veel bekendere jeugdploeg van Rabobank gegaan", besluit Roodhooft. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties