Jolien D'hoore, Lotte Kopecky en Nicky Degrendele eren Eddy Merckx met zege

Jolien D'hoore, Lotte Kopecky en Nicky Degrendele eren Eddy Merckx met zege
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx in Gent werd er een internationale baanmeeting georganiseerd. Wat Merckx zeker plezier zal gedaan hebben, is dat België met enkele prijzen aan de haal ging. Daar zorgden Jolien D'hoore, Lotte Kopecky en Nicky Degrendele voor.

De ploegkoers was een kolfje naar de hand van Jolien D'hoore en Lotte Kopecky. Zij reden veertig punten bij mekaar, bijna het dubbel van hun naaste belaagsters Bente van Teeseling en Mylene de Zoete. Victoire Berteau en Pascale Jeuland eindigden namens Frankrijk derde.

Nicky Degrendele was dan weer het sterkst in de keirin. In die discipline deed D'hoore ook mee. Zij moest zich in de keirin tevreden stellen met een derde plaats. Tussen beide Belgische rensters in eindigde de Nederlandse Steffie van der Peet als tweede.

OOK NOG EREPLAATSEN IN PUNTENKOERS

D'hoore en Kopecky namen ook deel aan de puntenkoers. Met een respectievelijk tweede en vierde plaats deden ze het ook hierin meer dan verdienstelijk. De winst was met 48 punten voor de Oezbeekse Zabelinksaya, die er 14 meer had dan D'hoore.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties