Mathieu van der Poel behoudt met wereldtitel gigantisch hoog percentage

Mathieu van der Poel behoudt met wereldtitel gigantisch hoog percentage
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De kroon op het werk: dat moest het WK veldrijden worden voor Mathieu van der Poel en zo is het ook uitgedraaid. Met zijn tweede wereldtitel in het veld benadrukte hij nog eens zijn superioriteit dit seizoen. Dat is ook te zien aan de cijfers.

Van der Poel kon natuurlijk al fantastische statistieken voorleggen. Die blijven voor het behalen van de wereldtitel behouden of nog versterkt. Van der Poel mag zich naast wereldkampioen ook Mister 93 procent noemen. Het Nieuwsblad heeft immers uitgerekend dat de Nederlander 93,1% van zijn crossen heeft gewonnen.

Slechts twee keer verscheen van der Poel aan de start en won hij niet. In Lokeren werd hij gehinderd door een valpartij. In de Koppenbergcross beleefde hij zijn enige offday van het seizoen. Ook indrukwekkend: elke overwinning van hem kwam er na een solo.

GEEN ENKELE SPRINT

Nooit moest hij dus voor de zege sprinten. Meestal koos hij de derde ronde van de cross uit om er alleen vandoor te gaan. Zes keer was dit voor hem het beproefde recept. Tijdens 19 van zijn overwinning was hij halfweg koers reeds alleen weg.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties