Mettepenningen beantwoordt kritiek van Nys en Wellens: "Zou elke ploegleider niet beter voor eigen deur vegen?"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 29 reacties
Mettepenningen beantwoordt kritiek van Nys en Wellens: "Zou elke ploegleider niet beter voor eigen deur vegen?"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Eli Iserbyt miste zaterdagmiddag zijn afspraak met de geschiedenisboeken en greep naast een derde wereldtitel bij de U23. De West-Vlaming kon de eerste zijn die dat huzarenstukje verwezenlijkte. Ondertussen is zijn teammanager Jurgen Mettepenningen niet opgezet met de kritiek over Iserbyt.

In een interview in HLN stelde Sven Nys vast dat Iserbyt bij de profs nog niet mee kon doen voor het podium, terwijl Bart Wellens dan weer zei dat de crosser van Marlux-Bingoal 'nog veel bokes moet eten'. 

Kritiek waar teammanager Jurgen Mettepenningen niet bepaald mee opgezet is. Hij reageerde dan ook op Twitter. "Acht keer top vijf bij de profs als 21-jarige belofte... Hoezo, bokes eten? En zou elke ploegleider niet beter voor zijn eigen deur vegen", vraagt Mettepenningen zich af. 

Definitief naar de profs

Iserbyt maakt volgend seizoen volledig de overstap naar de profs. Afgelopen seizoen reed hij de Wereldbeker bij de U23 om zo een derde keer de wereldtitel te veroveren bij de beloften. Dat lukte niet, want Iserbyt botste zaterdag op een ijzersterke Tom Pidcock. De andere crossen reed de West-Vlaming wel al bij de profs. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties