Niet alleen Remco Evenepoel, maar ook Lotto Soudal-talent maakte in Argentinië profdebuut: "Droom van Parijs-Roubaix"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Niet alleen Remco Evenepoel, maar ook Lotto Soudal-talent maakte in Argentinië profdebuut: "Droom van Parijs-Roubaix"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In de Ronde van San Juan waren natuurlijk heel wat ogen op Remco Evenepoel gericht, maar ook bij Lotto Soudal maakte een toptalent zijn debuut. Stan Dewulf, vorig jaar winnaar van Parijs-Roubaix bij de beloften, deed het zeker niet onaardig in Argentinië.

Voor Dewulf was het zijn grote profdebuut. Hij behaalde onder meer een 8e plek in een rit. "Het ging tamelijk goed", vertelde Dewulf bij Sporza. "Door de warmte was het wel wat aanpassen, maar het was een voordeel dat we hier goed op voorhand waren. Maar ik ben de eerste week goed doorgekomen."

Is het verschil met de U23 zo groot? "De stap van de beloften naar de profs is niet heel groot, maar de kloof tussen de top van beide categorieën is dat wel", aldus het toptalent. 

'Hel van het noorden'

Vorig jaar won Dewulf nog Parijs-Roubaix bij de U23. "Dat is ook de wedstrijd waar ik dit jaar stiekem van droom. Het is aan mezelf om te bewijzen of ik zelf klaar ben of niet. Ik zal ook de eerste zijn die toegeeft of ik er wel of niet klaar voor ben. Maar het is sowieso wel de koers waar ik 200% gemotiveerd voor ben", besluit het toptalent. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties